Kategoriarkiv: TV4

Rimmad torsk

Rimmad torsk med hollandaise och lökringar

Mannerström godkände torsken. Jag visste att den var bra, fast man vet ju aldrig med juryn. Jag rimmade den i en kvart och sjöd den några minuter bara. Hollandaise till. Lökringar och tomat- och dillvinigrette likaså. Pressad potatis. Även jag var pressad men rätten lyckades.

En annan press hörde också av sig. Lokalpressen hemma i Gävle. Här kan du se vad Arbetarbladet och Gävle Dagblad skrev om händelsen.

Anders Östblom

Tortellini med salviakyckling och sidfläsk

Inför nästa omgång av Sveriges Mästerkock 2014 var det presskonferens. Expressen bad var och en av oss att dela ett recept. Jag valde det här.

Anders Östbloms salviapasta

Tortellini med salviakyckling och sidfläsk. Ruskigt gott och med några enkla handgrepp fixar du det själv. Receptet hittar du i Expressens digitala kokbok Mitt Kök.

Anders Östblom

Less is more

Nu sänds Sveriges Mästerkock 2014 från den ryktbara gasklockan i Gävle. Matkampen går vidare. Igår var utmaningen bland annat en kantarelltoast. Andra gör mycket skum och puréer och grejer. Jag håller inte på med sånt. Om jag inte måste förstås. Anders Dahlbom tyckte jag fick fram smakerna. Skönt. Markus gillade den också. Så nu ses vi ikväll igen. Gårdagens avsnitt kan du se här.

Kantarelltoast
Kantarelltoast for the win!