Kategoriarkiv: Sveriges Mästerkock

Rimmad torsk

Rimmad torsk med hollandaise och lökringar

Mannerström godkände torsken. Jag visste att den var bra, fast man vet ju aldrig med juryn. Jag rimmade den i en kvart och sjöd den några minuter bara. Hollandaise till. Lökringar och tomat- och dillvinigrette likaså. Pressad potatis. Även jag var pressad men rätten lyckades.

En annan press hörde också av sig. Lokalpressen hemma i Gävle. Här kan du se vad Arbetarbladet och Gävle Dagblad skrev om händelsen.

Anders Östblom

Tortellini med salviakyckling och sidfläsk

Inför nästa omgång av Sveriges Mästerkock 2014 var det presskonferens. Expressen bad var och en av oss att dela ett recept. Jag valde det här.

Anders Östbloms salviapasta

Tortellini med salviakyckling och sidfläsk. Ruskigt gott och med några enkla handgrepp fixar du det själv. Receptet hittar du i Expressens digitala kokbok Mitt Kök.

Anders Östblom

Less is more

Nu sänds Sveriges Mästerkock 2014 från den ryktbara gasklockan i Gävle. Matkampen går vidare. Igår var utmaningen bland annat en kantarelltoast. Andra gör mycket skum och puréer och grejer. Jag håller inte på med sånt. Om jag inte måste förstås. Anders Dahlbom tyckte jag fick fram smakerna. Skönt. Markus gillade den också. Så nu ses vi ikväll igen. Gårdagens avsnitt kan du se här.

Kantarelltoast
Kantarelltoast for the win!

kyckling

Oj, hann inte ta någon bild på lunchen

Kyckling kan vara förfärligt. Kyckling kan vara fantastiskt. Det handlar ju om kvaliteten på råvaran. I Frankrike är det, som vanligt, lätt att hitta bra råvaror. Dessa, på alla sätt, goda produkter börjar mer och mer hitta till Sverige. Tråkigt nog verkar inte många ha upptäckt det. Eller tråkigt, det känns ju som en vinst när man hittar kvalitetskyckling till nedsatt pris hos den lokala handlaren. Hoppas att de fortsätter att ta in dem bara.